skip to Main Content

The Wellington School

The Wellington School

Dukes Library & Study Centre

Demco Interiors worked with the Wellington School, Somerset to develop and deliver the interior design for the newly refurbished Dukes library and study centre. The brief was to create four dynamic environments that supported students in group and individual learning and study.

The centre brings a university feel with motivating and inspiring facilities and furnishings. Located over two floors there is now a new quiet study area for sixth form students, a new group study area, a refurbished IT suite and a brand new library. The development of the new centre was a true collaboration between the school, the head, leadership team, estates management, students and Demco Interiors.

Quiet study space for focussed working

The space was designed for ‘heads down study’ with a mix of study facilitating furnishings including private study booths, a laptop bar with built in connectivity and individual study tables and chairs. Emphasis is placed on giving students plenty of space to work, uninterrupted and without distractions. A glazed pod is available when extra privacy is needed and gives the librarian sight line observation over the group and study space.

Traditional library to get lost in a book

This area is cleverly zoned to create pockets of interest with a variation of blue high backed chairs to literally create a cocoon for reading and getting lost in thought or a book.

Demco’s Cantilibra steel library shelving with graphic and display end panels holds the fiction and non- fiction book stock and semi private bar height study tables provide individual or group study space. A curved workstation adds an extra element for student wanting to use a fixed PC or bring their own device. This is truly a multi use space for learning and socialising.

A newly refurbished IT suite

Wall fixed and benching with super connectivity and funky study tables and chairs provide plenty of space and resources for students to get connected and work exclusively on the fixed PC’s. An acoustic wall divides the IT suite from an existing reprographics room. With new lighting, new carpets and new benching this becomes more than a functional space but an attractive destination for screen based learning and research.

A new group study area for private study and ‘seminar’ style experiences
This is a dedicated study space for students and where teachers can bring classes during lesson time. Using furnishings that reflect modern learning approaches the space offers a variety places including study tables and chairs, group study booths with wall facing work benching with fixed PC’s and a group study bench. Such a collaborative, flexible and attractive workspace is a popular destination for pupils to do their homework during break, lunch and after school.

“Jim Pendleton, estates manager, The Wellington School said: “I am pleased to say that the Library and Quiet Study Centre are ready for use when the pupils return tomorrow. The furniture in both rooms looks great and the whole upgrade is drawing very positive comments from school governors and senior staff who have seen the ‘finished’ article”.

20181101_165353
Back To Top