skip to Main Content
St Mary’s Calne School

St Mary’s Calne School

 

ARCHITECT: Woods Bagot                                                                                    CONTRACTOR: Beard Construction

Designed by Woods Bagot’s London Studio the striking new library facility at the heart of the St Mary’s Calne campus will soon open its doors to pupils.

Set in an apple orchard, and with branch-like references throughout; the 660 square metre building is topped with an articulated roof of timber and glass, which is reflected in the choice of internal finishes and furniture.

Each story of the building has a distinct purpose and specified zones.

The ground floor has been designed for group collaboration and connection and features agile furniture, including large tables and flexible seating.

The upper level has been laid out to support individual work, with more formal areas focused on concentration and reflection.

Demco brought their expertise in designing and planning spaces for library and education interiors to the project as well as designing and manufacturing bespoke furnishings.

Demco was delighted to work within this brief to provide display zones, shelving and study booths within the interior walls and sympathetic to the overall aesthetic.

Our design & project management team worked closely with the architect and contractor to create a consistent look and feel to the interior spaces.

The brief included designing, manufacturing, and installing; steel Cantilibra shelving framed entirely in oak for a traditional look, with the building’s strong aesthetics this takes our shelving and makes it an integral part of the structure.

The shelving played a strong Demco was delighted to work within this brief to provide display zones, shelving and study booths within the interior walls and sympathetic to the overall aesthetic. part of the overall design, with a combination of single sided and island units finished in Anthracite to compliment the oak.

The new library space creates a lively academic hub for staff and students – a place that fosters a love of reading, research and learning, as well as collaboration and the sharing of ideas.

Photography: Will Pryce

Back To Top