skip to Main Content

New school library with University feel

The Winston Churchill School

The new build Space, Science and Study Centre at The Winston Churchill School ‘opens doors to other worlds’, with a library and a Planetarium. Demco worked closely with the school team to design a University styled interior and liaised with the building design consultants to ensure the design was fully blended and integrated into the whole build.

Stuart Phillips, Business Manager, The Winston Churchill School and senior project co-ordinator for the Discovery Centre Project said: “It was very important that the new build should contribute to the whole school academic achievement and offer children, across Woking, the opportunity to be engaged in learning. We chose Demco Interiors because they listened during the early development stages and showed that their understood the brief to create a space that would inspire learning and exploration.”

Although the new building follows the traditional style of the main school with its red brick structure, the interior design allows its own personality to shine through. Colour themes of orange, duck egg blue, orange, yellow and purple create a striking but zen like feel that students, staff and parents love:

“It doesn’t only look great but it also changes the way that students use the library space. Instead of just teacher led work this space is all about independent learning rather than just lesson focussed. It may be research, or reading, or analysis. The library design and furnishings scope the space to be more than just lesson focussed and allow students to work around the competencies” Dan Fisher, Librarian.

A space that truly inspires students to reach for the stars.

Back To Top